Skip to content
narrow screen wide screen auto screen Increase font size Decrease font size Default font size blue color orange color green color

Romania Gorj Aventura

Programul RGA

 

Mai mult sau mai putin cunoscuti, muntii Gorjului, Parang si Valcan, integral versantii sudici, Capatanei, Godeanu si Mehedinti, partial, detin un potential turistic de exceptie, cu siguranta unul dintre cele mai complete si diversificate din tara.

Practic in zona montana de la nordul orasului Tg.Jiu, la maxim 30-40 de km  catre vest si catre est muntele ofera absolut tot ce un iubitor al muntelui si-ar putea dori : trasee turistice montane pedestre, zone de practicarea alpinismului si escaladei, pesteri , avene ( cea mai mare concentratie de avene din tara, cel mai adanc avand  minus 150 metri), canioane, cascade, circuite de cicloturism si moutainbike, circuite de rafting si bodyrafting, offroad, enduro, poligoane de zbor cu parapanta si deltaplanul, scuba si speleoscuba, partii de schi, cascade de gheata, circuite pentru schiul de tura, etc.

Toate acestea au activitati au  stat la baza realizarii programului „Romania-Gorj-Adventure”, cel mai complet si complex program de aventura montana din Romania , program declarat la Targul National de Turism al Romaniei,  „cel mai atractiv program turistic lansat de touroperatori in anul 2004”.

Cele peste 30 de activitati turistic-sportive  de vara si iarna ale programului, toate  exceptional pregatite  pe nivele de dificultate pornind de la minim, initiere/incepatori, adventure pana la extrem  fac ca acest program sa fie lider pe piata romaneasca si  unul dintre cele mai competitive programe de acest gen pe plan european .

Realizat in conditii deosebite programul reuseste sa imbine armonios potentialul turistic al zonei montane cu elemente de atractie  turistica din domeniul istoric, religios , natural, cultural si artistic, respectand principiile dezvoltarii durabile si  protejand  exceptionalul cadru natural  al zonei.

Alaturi de acestea o serie de activitati foarte atractive ca rafting, canyoning, speologie in pesteri si avene, rapel, tiroliana, bodyrafting, orientarea cu GPS, radiovantoare de vulpi, fotovanatoare, cicloturism, mtbike, iceclimbing, schi randonne, schi nocturn offpiste, plimbari cu caii, cu sania sau caruta trase de cai, sau activitati cu caracter artistic-creativ, ca olarit, tesut, impletituri de nuiele , sculptura in lemn sau initiere in dansuri populare,  fac deliciul participantilor  atrasi din ce in ce mai mult de atractivitatea programului si a deosebitului cadru natural oferit de zona montana si submontana a Gorjului.

Programul s-a dezvoltat si adaptat permanent cerintelor pietei turistice dezvoltandu-si segmente  de „adventure” si „agrement”  accesibile  persoanelor  fara aptitudini sportive deosebite sau  pregatire fizica, fara limite de varsta, un mare succes avand  programele de team building, team adventure si events organizate cu scenarii pornind de la activitatile programului.

Echipamente si materialele de lucru folosite in program sunt de cea mai bună calitate,  numai de mărci de prestigiu în Europa, modele 2006-2010, omologate UIAA şi Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale  din România.

Instructorii – monitori au pregatire  şi experienţă corespunzatoare şi sunt  atestaţi : salvatori alpini profesionisti(atestare Asociatia Nationala a Salvatorilor montani din Romania), salvatori acvatici ( atestare Asociatia Nationala a Scafandrilor Profesionisti si Salvamarilor din Romania , Centrul Roman pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din transporturi navale ), scafandri  NAUI ( atestare internationala NAUI )instructori sportivi ( atestare Min. Sporturilor ), monitori schi ( atestare Min. Muncii)

Cazarea in cadrul pachetelor promovate porneste de la structurile clasice, hotel, motel, cabane, case de vanatoare,gospodarii rurale sau agroturistice, cort, pana la cele mai neconventionale: grota, pestera, conace, podul cu fan, sura de paie sau cerul liber.

Masa  este bazata in principal pe specialitatile culinare gorjenesti, la restaurante, terase, gospodarii taranesti sau mese campenesti, cu mancaruri  specifice, unele devenite adevarate branduri in industria turistica „ casul si branza de Parang”, „jintita de Polovragi”, „pastravul de Tismana”, udate cu „palinca de Novaci” sau vinul „alb de piatra de Runcu” si pe fondul muzical strict autentic asigurat de  vestitii lautari gorjeni .

Masa se serveste din vesela de ceramica traditionala locala, canuta de tuica, de vin si farfurii de pamant  pe care participantii le primesc ca suvenir la sfarsitul actiunii.

Organizatorii programului lanseaza in fiecare an cate o specialitate gorjeneasca, “purcelus la protap a la Gorj “, “ cocos haiducesc pe ciolan la ceaun “, “berbeac  la groapa” , “cocos umplut cu castane” , “racitura de pastrav” , toate preparate din produse  “eco” si dupa retete traditionale  .

 

Directiva Consiliului RGA nr.1 : "Turismul de aventura nu dauneaza sanatatii"

Directiva Consiliului RGA nr.2: "Acest program se recomanda fara nici o prescriptie.

Daca apar manifestari placute, adresati-va urgent prietenilor sau colegilor de serviciu!"

 

 

Portofoliu clienti

  • Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 3
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5